Aardappelsalade met zalm

Aardappelsalade met zalm

Aardappelsalade met zalm uit de airfryer – snel, fris & zó lekker

Soms wil je gewoon iets makkelijks maken, maar dan wél met een beetje flair. Deze aardappelsalade met zalm is precies dat: simpel, voedzaam en met een heerlijke smaakbalans tussen romig, fris en hartig. Het geheim? De airfryer doet bijna al het werk.

Dit recept ontstond op een doordeweekse avond toen ik geen zin had in ingewikkeld gedoe, maar wel in iets dat smaakt alsof je er moeite voor hebt gedaan. Nou, missie geslaagd.

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 400 g krieltjes 

  • 2 stukjes zalmfilet

  • Yasmealz viskruiden 

  • 1/4 rode ui, fijngesneden

  • 1/2 komkommer, in blokjes

  • 2 el mayonaise

  • 2 el volle yoghurt

  • 1 tl mosterd

  • Zout en peper naar smaak

  • Optioneel: wat verse dille, kappertjes of een kneepje citroensap voor extra pit

Zo maak je het:

1. Airfryer aan – krieltjes erin!

Snijd je krieltjes in stukjes en gooi ze in de airfryer. Een beetje olie en zout erover en dan 17 minuten op 180°C. Ze worden goudbruin en lekker knapperig van buiten, zacht van binnen.

2. Zalm met kruiden

Kruid de zalm goed met de viskruiden – wees niet te zuinig. Zet de airfryer daarna op 200°C en bak de zalm 11 minuten. Hij komt er sappig en perfect gegaard uit.

3. Salade in elkaar flansen

Mix de gare krieltjes met de komkommer en rode ui. Roer er de mayo, yoghurt en mosterd doorheen tot het een romige salade wordt. Proef en breng op smaak met zout, peper en eventueel een beetje citroensap of verse dille.

4. Top it off

Leg de warme zalm bovenop de salade. Je kunt hem in stukjes verdelen of gewoon als mooie filet erop leggen. & wat zeggen we dan wa3eeer!

Terug naar blog