Marokkaanse kip uit de oven 🇲🇦

Marokkaanse kip uit de oven 🇲🇦

Ingrediënten:

  • 1 hele kip

  • Half bosje koriander

  • Half bosje platte peterselie

  • 2 teentjes knoflook

  • 2 uien

  • 1 eetlepel Yasmealz kipkruiden

  • 1 theelepel Yasmealz Ras el Hanout

  • Zout en peper naar smaak

  • Olijfolie

  • Roomboter

  • Olijven (groen of gemengd)

  • Handje gepelde en gefrituurde amandelen

Bereiding:

Begin met het schoonmaken van de kip en bind de poten samen met een touwtje. Snijd de koriander, peterselie, uien en knoflook fijn.

Maak nu de marinade: meng in een kom de gesneden kruiden en groenten met een scheut olijfolie, de Yasmealz kipkruiden, Ras el Hanout, zout en peper.

Masseer dit mengsel goed in de kip, ook aan de binnenkant en tussen het vel! Zodat de smaken goed intrekken. Laat eventueel even marineren voor extra smaak.

Verhit wat olie in een ruime pan en leg de kip erin, samen met de resterende marinade. Bak de kip aan alle kanten goudbruin aan en zorg dat hij uiteindelijk met de borst naar beneden ligt.

Voeg een glas water toe (ongeveer 200–250 ml), breng aan de kook, zet het vuur laag, dek af en laat de kip in 40 minuten tot een uur gaar worden. Draai de kip halverwege een keer om.

Verwarm ondertussen de oven voor op 225 graden. Meng wat roomboter met extra kipkruiden en smeer hiermee de kip in zodra hij uit de pan komt. Leg de kip op een met bakpapier beklede ovenschaal met de rug naar boven en braad hem goudbruin. Draai daarna om en laat ook de andere kant kleuren.

Bak ondertussen de amandelen in wat olie tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat de overgebleven saus in de pan zonder deksel inkoken en voeg de olijven toe.

Serveer de kip op een schaal, giet de saus en olijven eromheen en strooi de knapperige amandelen erover. Heerlijk met zelfgemaakte frietjes of vers brood. Eet smakelijk!

Terug naar blog